Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6
Like Tree2Likes
  • 2 Post By Dr.Overflow

Ελληνικά σε κωδικοποίηση ISO-8859-7 vs UTF-8; vs windows-1253

Αυτή είναι μια συζήτηση με θέμα: Ελληνικά σε κωδικοποίηση ISO-8859-7 vs UTF-8; vs windows-1253 στο forums VBulletin Modifications - Greek Languages etc., μέρος της κατηγορίας ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ : Καλήμερα η ερώτηση μου είναι ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις κωδικοποιήσεις ISO-8859-7 vs UTF-8; vs windows-1253 εγώ στο vbulletin.gr .....

Liked
    13 times

Ελληνικά σε κωδικοποίηση ISO-8859-7 vs UTF-8; vs windows-1253

Καλήμερα η ερώτηση μου είναι ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις κωδικοποιήσεις ISO-8859-7 vs UTF-8; vs windows-1253 εγώ στο vbulletin.gr χρησιμοποιώ windows-1253 δεν έχω αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Liked
    58 times
    Έχω ISO-8859-7.
    Θέλω να πάω σε UTF-8.
    Γιατί;
    • Για να δουλεύει καλά το vBSEO όταν θα το βάλω.
    • Για να δουλεύει σωστά το Vaultwiki όταν θα το βάλω.
    • Για να δουλεύουν σωστά κάποια Mods
    • Για να μην έχω προβλήματα όταν άρθρο του φόρουμ δημοσιεύεται στο facebook.

Μπορεί βέβαια και να κάνω εγώ κάποια λάθη και να μην χρειάζονται τα παραπάνω.
    www.eMichanikos.gr - από μηχανικούς, για μηχανικούς

Περιοχή
    Los Almyros
    Liked
    21 times
    Τα Στατιστικά μου στο Arcade
    Blog Entries
    1
    Gia na min anoigo allo thema....

Kalimera, exo ena provlima edo kai para poli kairo kai den mporo na vro akri....

exo mia VB (3.8.5) i opoia proerxete apo metatropi phpbb2 , to provlima mou einai oti stin vasi exo diaforetika collation, prospathisa na metatrepso oli tin vasi se utf-8 alla den ta katafera, episis prospathisa na kano upgrade se vb 4 alla pali den petyxe , stin synexeia prospathisa na stiso ena forum pernontas mono post kai users alla pali den kathete... mporei kapoios na me voithisei?

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα....

Καλημέρα, έχω ένα πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν μπορώ να βρω άκρη....

Έχω μια ΟΒ (3.8.5) η οποία προέρχεται από μετατροπή phpbb2 , το πρόβλημα μου είναι ότι στην βάση έχω διαφορετικά collation, προσπάθησα να μετατρέψω όλη την βάση σε utf-8 αλλα δεν τα κατάφερα, επίσης προσπάθησα να κάνω upgrade σε οβ 4 αλλα πάλι δεν πέτυχε , στην συνεχεια προσπάθησα να στήσω ένα forum περνώντας μονο post και users αλλα πάλι δεν κάθεται... μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Τα greeklish απαγορεύονται από τους Κανόνες Λειτουργίας του Supa.gr.
    Στην έσχατη περίπτωση χρησιμοποίησε ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για την μετατροπή των greeklish σε Ελληνικά όπως ΑΥΤΟ.
    eMichanikos.gr
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eMichanikos.gr : 12-12-2011 στις 08:18

Liked
    13 times
    Για την κωδικοποίηση windows-1253 δεν έχω κανένα πρόβλημα έχω εγκαταστήσει και απεγκαταστήσει 1000δες mod addons ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με ασυμβατότητες.

για αναβάθμιση δες εδώ

vBulletin.gr Forum

πρέπει να κάνεις εγγραφή

vBulletin.gr Forum

Ερώτηση : Μετατροπη Forum απο php σε Vbulletin

Σημαντικό

Απόσπασμα από τους Όρους Χρήσης

- Απαγορεύεται η γενικευμένη χρήση γλώσσας άλλης από την Ελληνική καθώς και χρήση μη Ελληνικής γραμματοσειράς, (περιλαμβανομένων των greeklish). Η ανάγνωση μηνυμάτων γραμμένων με τέτοιο τρόπο, είναι πολύ δύσκολη και κουραστική για την πλειοψηφία των χρηστών. Η χρήση greeklish θεωρείται αδικαιολόγητη στις μέρες μας, που έχουν εκλείψει προβλήματα ασυμβατότητας, και κατ’ επέκταση προσβλητική. Να θεωρηθεί δεδομένη η επίπληξη χρήστη που συνεχίζει παρά την παρούσα διευκρίνιση, καθώς επίσης και η επεξεργασία ή ακόμα και διαγραφή του/ των εν λόγω μηνύματος/ των από τους Moderators χωρίς καμμία ενημέρωση.

Περιοχή
    Los Almyros
    Liked
    21 times
    Blog Entries
    1
    thanks gia to endiaferon , ean diavases kala to post mou exo idi kanei auta pou anaferonte sta link pou evales, to provlima mou einai oti den "kathete" oute i metatropi oute i anavathmisi alla oute kai to stisimo neou forum me epilegmenous pinakes.
    Me liga logia ta apla stadia ta exo kanei, edo xreiazete kapoion pou exei megaliteri empeiria, giauto kai ekana to post edo.

Thanks για το ενδιαφέρον , εάν διάβασες καλά το post μου έχω ήδη κάνει αυτά που αναφέρονται στα link που έβαλες, το πρόβλημα μου είναι ότι δεν "κάθεται" ούτε η μετατροπή ούτε η αναβάθμιση αλλα ούτε και το στήσιμο νέου forum με επιλεγμένους πίνακες.
    Με λίγα λόγια τα απλά στάδια τα έχω κάνει, εδώ χρειάζεται κάποιον που έχει μεγαλύτερη εμπειρία, "γι αυτο" και έκανα το post εδώ.

Τα greeklish απαγορεύονται από τους Κανόνες Λειτουργίας του Supa.gr.
    Στην έσχατη περίπτωση χρησιμοποίησε ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για την μετατροπή των greeklish σε Ελληνικά όπως ΑΥΤΟ.
    eMichanikos.gr
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eMichanikos.gr : 12-12-2011 στις 08:18

Περιοχή
    Athens
    Liked
    566 times
    Blog Entries
    3
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vBulletin.gr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλήμερα η ερώτηση μου είναι ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις κωδικοποιήσεις ISO-8859-7 vs UTF-8; vs windows-1253 εγώ στο vbulletin.gr χρησιμοποιώ windows-1253 δεν έχω αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα.
    Το utf-8 ως encoding είναι το μέλλον, διότι χωρά όλες τις γλώσσες του κόσμου (ή σχεδόν όλες, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος), λόγω των 65.536 εν δυνάμει χαρακτήρων που μπορεί να αποθηκεύσει. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει;
    Ότι σε ένα site (πχ. php/MySQL) για παράδειγμα έχεις ένα σύνολο αρχείων για όλες τις γλώσσες που θα ήθελες να απεικονίσεις, αν και αυτό που αναφέρω ως πρακτική δεν χρησιμοποιείται, δεν μπλέκεις ποτέ τη λογική μιας εφαρμογής (η δυναμική σελίδα) με το output (τα μηνύματα στο html) που θα εμφανίσει, άρα απλά συντηρείς πολλά αρχεία μηνυμάτων για ένα αρχείο της λογικής.
    Βασικά το πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζεις όλες τις γλώσσες με τη μία.

Το μειονέκτημα είναι ότι θα σου πιάνει (σχεδόν) διπλάσιο χώρο, γιατί η κωδικοποίηση ενός όχι λατινικού χαρακτήρα (πχ. ελληνικά, κινέζικα, κτλ.) θα πιάνει 2 bytes, αντί για 1 στην περίπτωση του ISO-8859-7 η του windows-1253. Διπλάσιος χώρος και στο αρχείο μηνυμάτων και στη βάση και στο output (άρα περισσότερο bandwidth).

Πού καταλήγουμε;
    Απλά επειδή τίνουμε να καταλήξουμε σε ένα στάνταρ (με τη μορφή του ενός, όχι του προτύπου) τύπο, αυτό θα είναι κάτι σε unicode, utf-8 προς το παρόν.
    tsirigotis and vBulletin.gr like this.

Oι χρήστες του Supa.gr χρησιμοποιούν το "Like" για να εκτιμήσουν τις δημοσιεύσεις

Πληροφορίες Θέματος

Users Browsing this Thread

Υπάρχουν 1 χρήστης/ες που πλοηγούνται σ' αυτό το θέμα. (0 μέλος/η και 1 επισκέπτης/ες)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •