[center:ozhthy35]Ελπίδες από το στίβο και όχι μόνο[/center:ozhthy35]
Ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων, ο στίβος, άνοιξε την Παρασκευή, 7η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, την αυλαία του και ο αριθμός των ελληνικών συμμετοχών δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος τόσο στον κλασικό αθλητισμό όσο και στα υπόλοιπα αθλήματα.
Στην 35η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται η Αργυρώ Στρατάκη μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο αγωνισμάτων του επτάθλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με 14.05 στα 100μ εμπόδια την προσπάθειά της όπου αποκόμισε 971 βαθμούς και συνέχισε με 1.68μ στο ύψος λαμβάνοντας 830 βαθμούς και με 1.801 μέχρι στιγμής στο σύνολο βρίσκεται στην 35η θέση της κατάταξης. Το απόγευμα θα συνεχίσει την προσπάθειά της με την σφαιροβολία και τα 200μ, ενώ το έπταθλο ολοκληρώνεται το Σάββατο με μήκος, ακοντισμό και 800μ.
«Όχι άσχημα, αλλά μπορούσα και καλύτερα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Όλοι οι αθλητές ήταν ανεβασμένοι, ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, θα δούμε στο τέλος. Στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Θα προσπαθήσω, είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε η Στρατάκη.
Πρόωρο τέλος είχαν οι προσπάθειες του Μιχάλη Σταματόγιαννη που κατέλαβε τη 18η θέση (στο γκρουπ του) στα προκριματικά της σφαιροβολίας με καλύτερη βολή στα 18.45, και αποκλείστηκε από τον τελικό. «Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήμουν καλά στη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήταν ένα μάθημα για τη συνέχεια», δήλωσε ο Σταματόγιαννης.
Την 8η θέση με 74.33μ πήρε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στο Α’ προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας και ουσιαστικά μένει εκτός τελικού, αφού προκρίνονται οι 12 καλύτεροι με το όριο να είναι στα 78.00μ και ενώ απομένει και η διεξαγωγή του Β’ γκρουπ. Ο Παπαδημητρίου είχε ακόμη μία άκυρη βολή (την 1η) και 73.83μ στην 3η, ενώ κορυφαίος ήταν ο Ούγγρος Κρίστιαν Παρς με 80.07μ. «Χάρηκα τη συμμετοχή μου στο ωραιότερο στάδιο που έχω συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Έκανα ένα τεχνικό λάθος που μου στοίχισε, αφού μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά χάρηκα γιατί επιτέλους ξεκόλλησα από τα 71 και 72 μέτρα», είπε αμέσως μετά τον αγώνα του ο Έλληνας σφυροβόλος.
Οι γαλανόλευκες συμμετοχές στο στίβο την Παρασκευή περιλαμβάνουν ακόμη την Ειρήνη Κοκκιναρίου στα 3.000μ. στιπλ, τη Δωροθέα Καλπακίδου στη δισκοβολία, την Πηγή Δεβετζή και την Αθανασία Πέρρα στο τριπλούν και τον Περικλή Ιακωβάκη στα 400μ. εμπόδια.
Στην 33η θέση των προκριματικών του σκητ στη σκοποβολία βρίσκεται ο Γιώργος Σαλαβαντάκης. Στο πλαίσιο του α’ μέρους των προκριματικών, στον οποίο έλαβαν μέρος 41 αθλητές, ο Έλληνας σκοπευτής είχε συνολικά 64/75 βολές (οι τρεις προσπάθειές του ήταν 21/25, 20/25 και 23/25). Ο προκριματικός του σκητ συνεχίζεται το Σάββατο με τους αθλητές να ρίχνουν ακόμη δύο βολές, οπότε θα κριθεί και η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος Αντώνης Νικολαΐδης είναι τρίτος με 72/75 βολές, ενώ ο συμπατριώτης του Γεώργιος Αχιλλέως είναι 13ος με 70/75.
Τέλος διαδρομής με ψηλά το κεφάλι για τις Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη. Οι δύο κοπέλες του μπιτς βόλεϊ ηττήθηκαν στη φάση των «16», μολονότι είχαν εκπληκτική απόδοση, με 2-1 σετ από τις Νάταλι Κουκ και Τάμσιν Μπαρνέτ από την Αυστραλία και αποκλείστηκαν. Με τρεις νίκες στο Πεκίνο και έχοντας χάσει πριν από τον αγώνα μόνο ένα σετ, οι Αυστραλές βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί για μια θέση στο βάθρο. Άλλωστε, η Κουκ είναι χρυσή Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ (2000) και χάλκινη στην Ατλάντα (1996), ενώ στην Αθήνα είχε κατακτήσει την 4η θέση. Οι Ελληνίδες μετά από δυνατή μάχη ηττήθηκαν στο πρώτο σετ με 22-20, ενώ στο δεύτερο πάλεψαν με μεγαλύτερο πάθος και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 21-19. Στο τάι μπρέικ μέτρησε η εμπειρία των Κουκ και Μπαρνέτ, οι οποίες επικράτησαν πολύ δύσκολα με 15-12 και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Την τιμητική της έχουν τα θαλάσσια αθλήματα την Παρασκευή, λόγω και της αναβολής της Πέμπτης λόγω καιρικών συνθηκών. Στην ιστιοπλοΐα, η Τόνια Φράι αγωνίζεται στην 6η ιστιοδρομία των RS:X, οι Πασχαλίδης/Τριγκώνης ξεκινούν τις συμμετοχές τους στα Tornado με την 1η και 2η ιστιοδρομία, ο Βαγγέλης Χειμώνας συμμετέχει στην 6η ιστιοδρομία των Laser, η Ευτυχία Μαντζαράκη στην 6η ιστιοδρομία των Laser Radials, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στη 10η ιστιοδρομία των Finn, οι Μπεκατώρου/Κραβαριώτη/Παπαδοπούλου στην 9η και 10η ιστιοδρομία των Yngling και τέλος οι Κοσματόπουλος/Παπαδόπουλος στην 8η ιστιοδρομία των 470er.
Παράλληλα, έτοιμα για διακρίσεις είναι τα γαλανόλευκα χρώματα στην κωπηλασία. Η Μαρία Φερεκίδου συμμετέχει στον ημιτελικό της κατηγορίας Κ1 στο κανόε καγιάκ, ενώ λίγο αργότερα ο Γιάννης Χρήστου θα συμμετάσχει στο μικρό τελικό του σκιφ. Ενδιάμεσα αγωνίζονται στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελευθέρων βαρών γυναικών και ανδρών αντίστοιχα οι Μπισκιτζή/Τσιάβου και οι Πολύμερος/Μούγιος.
Την Παρασκευή οι γαλανόλευκες συμμετοχές κάνουν πρεμιέρα, εκτός του στίβου, και στην ποδηλασία με τους Μαντζουράνη/Ρέππα/Βουκελάτο να αγωνίζονται στα προκριματικά του ομαδικού σπριντ.
Φιλόδοξες συμμετοχές έχει η χώρα μας την Παρασκευή και στην κολύμβηση. Ο Σπύρος Γιαννιώτης συμμετέχει στην 5η και καλύτερη προκριματική σειρά των 1.500μ. ελεύθερο, έχοντας την έβδομη καλύτερη επίδοση (15:07.31). Ο Γιαννιώτης θα έχει αντιπάλους στην 5η σειρά, τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Αυστραλό Γκραν Χάκετ, αλλά και τον αθλητή με την κορυφαία επίδοση εφέτος στον κόσμο (και τέταρτη στην ιστορία του αγωνίσματος) Αμερικανό Πίτερ Βαντερκάι. Συνολικά, ο Γιαννιώτης κατέχει την 19η θέση των προκριματικών.
Στα προκριματικά της Παρασκευής λαμβάνει μέρος και η Μάρθα Μάτσα στα 50μ. ελεύθερο. Στην 9η προκριματική σειρά όπου παίρνει μέρος έχει την έβδομη καλύτερη επίδοση (25.67) και την 31η συνολικά από τις 90 αθλήτριες που συμμετέχουν στο αγώνισμα. Στη σειρά της Μάτσα συμμετέχει και η Σλοβάκα Μαρτίνα Μοράβτσοβα, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ ήταν δεύτερη τόσο στα 200μ. ελεύθερο όσο και στα 100μ. πεταλούδα.
Τέλος, τα κορίτσια της Εθνικής πόλο αγωνίζονται την Παρασκευή (10:40) ώρα Ελλάδας ενάντια στο αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουγγαρίας.

LinkBack URL
About LinkBacks

Απάντηση με παράθεση